PODOTHERAPIE EN DANS

Dans is een hype in Nederland! Sinds het succes van de televisieshow So You Think You Can Dance, een spectaculaire talentenjacht vol hiphop, moderne dans en ballroom, zijn er lange wachtlijsten bij de dansscholen. Een belangrijk instrument van dansers is hun voeten!

dans

Dansers stellen hoge en specifieke eisen aan hun lichaam en zijn daardoor kwetsbaar voor blessures. Intensieve, langdurige oefening en training zijn vereist om artistieke topprestaties te kunnen leveren. Maximale proprioceptie en coordinatie in combinatie met een groot uithoudingsvermogen zijn essentieel. Er zijn in Nederland in totaal ruim 1,3 miljoen dansers (alle dansdisciplines) waarvan ongeveer 3000 beroepsdansers.

De zware repetitieve oefeningen die de danser dagelijks doet om zijn techniek te verbeteren en te onderhouden leiden tot hoge incidentie van blessures. Veel blessures worden veroorzaakt door een verkeerde techniek, een verkeerde voetstand en een verkeerde voetfunctie.

De podotherapeut kan in veel gevallen helpen! Denk daarbij aan bijvoorbeeld pijn in het grote teengewricht bij relevé en pijnlijke voorvoeten bij het neerkomen vanuit een sprong. Zo kunnen er allerlei aanpassingen gemaakt worden in balletschoentjes. De balletschoencorrecties zijn dun, flexibel en schokdempend. Je voet wordt niet belemmerd tijdens strekken.

Hele dunne zooltjes kunnen gemaakt worden voor in ballroom dansschoenen. Denk aan zooltjes waarbij de voorvoet ontlast wordt en de voetbogen ter comfort licht ondersteund worden.

spitsen

Je kan met veel minder pijn op spitzen dansen door er een silicone aanpassing in te laten maken. De silicone zorgt voor een betere drukverdeling zodat piekdruk op bijvoorbeeld de grote teen of de teen naast de grote teen minder wordt.

Wij behandelen natuurlijk ook eelt- en nagelproblemen.

Wil je preventief advies, heb je vragen over voetverzorging voor dansers of heb je pijnklachten en/of blessures? Maak een afspraak bij Helen de Vries in Amsterdam of Nijmegen.