shockwave therapie
Je kunt met oefenprogramma’s en gedrag- en houdingverandering veel doen. Soms in combinatie met massage, of dry-needling, maar meestal is dat niet eens nodig en verdwijnen de klachten.
Bij een groot aantal chronische pijnklachten echter helpen oefeningen alléén niet. Er zijn gebieden ontstoken of pezen en slijmbeurzen verkalkt. Maar ook verkrampingen en/of spierknopen kunnen zo hardnekkig zijn dat medicatie, injecties of deep-tissue-massage zelfs niet helpt. In die gevallen biedt shockwave therapie vaak een uitkomst.

Schouder, knie, elleboog, hiel

Dit zijn de gebieden waar shoackwave het vaakst wordt toegepast.
Bij een verkalkte schouder helpt shockwave therapie b.v. de pijn te verlichten en de beweeglijkheid van je schouder te vergroten. Door de kalk te ‘vergruizen’ wordt de pijn minder en kun je gericht werken aan je herstel. Bij chronische ontstekingen zoals een golfers of tenniselleboog helpt het de ontsteking wegnemen waardoor én de pijn verminderd én je je beter kunt bewegen. Hetzelfde geldt voor problemen kniepezen en hielspoor. Daarnaast zijn er nog een hoop andere indicaties.

Waarom werkt shockwave therapie zo goed?

De methode is heel doelgericht: met kleine hoogenergetische geluidsgolven maken we het gebied waar het probleem zit ‘los’. Dat is heel precies: die ene pees, dat ene aanhechtingspunt. De schokgolf stuurt een pakketje energie over het pijnpunt in je lichaam. Tijdens een behandeling krijg je in ruim tien minuten ongeveer drieduizend shocks. Die golven van energie maken de verkalkte of verkleefde gebieden los.

Het brengt zelfgenezend vermogen op gang

Shockwave therapie helpt het zelfherstellend vermogen van het lichaam te herstellen door de stofwisseling te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Omdat je je meteen makkelijker kunt bewegen, kun je het evt oefenschema sneller beginnen.
Wil je weten of shockwave therapie iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via de mail of telefoon. De Shockwave therapie wordt toegepast op locatie; Graafseweg 1.