Schouderrevalidatie is de behandeling van klachten en blessures aan de schoudergordel of revalidatie na een operatie aan de schouder. De aanpak is meestal gericht op actief herstel. Rekening houdend met uw specifieke activiteitenniveau wordt er getraind om uw schouder zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Voor de één is normaal functioneren in het algemeen dagelijks bewegen het einddoel, voor de ander terugkeer in de (top)sport.

_MG_0294

Welke verschijnselen herkennen wij bij schouderklachten?

  • Acute klachten aan de schouder t.g.v. een (sport)trauma of overbelasting door langdurig eenzijdige belasting. Er is naast hevige stekende en lokale pijn vaak sprake van een bekneld gevoel tijdens het bewegen, waardoor bewegingsverlies en functionele problemen bij de dagelijkse activiteiten ontstaan, zoals bovenarms bewegen, tillen en het dragen van lasten.
  • Chronische klachten aan de schouder, meestal als gevolg van langdurige overbelasting van het manchet van schouderspieren. Hierbij ervaart u vaak zeurende pijn, die wat uitstraalt in de arm en die belastings- en bewegingsafhankelijk is. Ook ervaart u vaak klachten aan de nek of schouderbladregio.
  • Bewegingsarmoede en slecht beweeggedrag van de hele bewegingsketen. Door pijn en stijfheid is het gewrichtsspel tussen arm, schouderblad, sleutelbeen en wervelkolom verstoord. Verminderde belastbaarheid van de schouder omdat de kwaliteit van het spiercorset rond uw schouder en wervelkolom afneemt.